Σχεδιασμός Ιατρικής Ιστοσελίδας – 8 Χρήσιμες Συμβουλές

O Σχεδιασμός Ιατρικής Ιστοσελίδας δεν είναι απλή υπόθεση.  Αποφασίζετε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα για το Ιατρείο σας, τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως το site σας για να θεωρείται ολοκληρωμένο και πλήρες;

Στο άρθρο αυτό η ομάδα του Doctor Marketing σας δίνει χρήσιμες συμβουλές ώστε να δημιουργήσετε μία αξιόπιστη παρουσία στο διαδίκτυο και να συνδεθείτε με τους ασθενείς.

Οι άνθρωποι σήμερα επιθυμούν να λαμβάνουν απαντήσεις με ένα κλικ στα θέματα που τους απασχολούν. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως επιλέγουν τις Ιατρικές Ιστοσελίδες των γιατρών για να ενημερωθούν.

Να είστε όμως σίγουροι πως στο τέλος θα εμπιστευτούν το site εκείνο που θα τους εξασφαλίσει εύκολη πλοήγηση, άμεση αλληλεπίδραση και το οποίο τους παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε βασικές συμβουλές για τον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Ιατρικής Ιστοσελίδας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών που την επισκέπτονται.

1- Σχεδιάστε μία Ιστοσελίδα για τον Ασθενή

Ο Σχεδιασμός Ιατρικής Ιστοσελίδας πρέπει εξ αρχής να θέτει στο επίκεντρο τον ίδιο τον ασθενή. Χρειάζεται δηλαδή να γνωρίζουμε ποιος είναι ο μέσος ασθενής μας, ποιες οι ανάγκες και οι αγωνίες του.

Έχοντας αυτά πάντα κατά νου είναι σίγουρο πως θα διαμορφώσουμε ένα ψηφιακό περιβάλλον το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στα δικά του χαρακτηριστικά, δημιουργώντας συνθήκες εμπιστοσύνης

2- Παρουσιάστε σωστά τον εαυτό σας

Δώστε έμφαση στην εμπειρία σας, τις σπουδές σας και τα επιστημονικά σας επιτεύγματα. Παρέχοντάς του πληροφορίες σχετικά με εσάς, την προσωπικότητά σας αλλά και την φιλοσοφία σας καλλιεργείτε συνθήκες αφοσίωσης .

3- Διασφαλίστε πως το Ιατρικό Site εμφανίζεται σωστά σε όλες τις οθόνες.

Σωστή Κατασκευή Ιατρικής Ιστοσελίδας είναι αυτή που διασφαλίζει την σωστή προσαρμογή του site σε όλους τους τύπους μεγεθών και αναλύσεων μίας οθόνης. Με τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η ποιότητα της σελίδας από όποιον τύπο ηλεκτρονικής συσκευής κι αν ο ασθενής την επισκέπτεται.

4 – Εξασφαλίστε την σωστή πλοήγηση του ασθενή | Σχεδιασμός Ιατρικής Ιστοσελίδας

Ο Σχεδιασμός Ιατρικής Ιστοσελίδας είναι αναγκαίο να εξασφαλίζει πως η εμπειρία πλοήγησης για τον ασθενή στο site θα είναι σωστή, άμεση και εύκολη. Χρησιμοποιείστε γραμμές πλοήγησης διευκολύνοντας τον χρήστη να αναζητήσει και να βρει εύκολα την πληροφορία που ψάχνει. Με τον τρόπο αυτό τους κατευθύνετε σωστά στις ιατρικές υπηρεσίες καθώς και στις φόρμες ή τις πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας.

5 – Δημιουργείστε ένα Ιατρικό Blog και κρατώντας το ενήμερο.

Η δημιουργία προσωπικού Blog σας δίνει την δυνατότητα να τους παρέχετε ιατρικές συμβουλές. Έτσι οι ασθενείς παραμένουν σε διαρκή επαφή μαζί σας όπου κι αν βρίσκονται. 

Ενημερώνονται σχετικά με θέματα υγείας που τους απασχολούν, διαμορφώνουν μαζί σας σχέση εμπιστοσύνης, η οποία -εφόσον χρειαστεί- θα τους οδηγήσει σε μία νέα επίσκεψη στο ιατρείο σας.

6 – Χρησιμοποιείστε Φωτογραφίες και Βίντεο ποιότητας

Η επιλογή ενός γιατρού είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση.  Bοηθήστε λοιπόν τον ασθενή παρέχοντάς του καλές φωτογραφίες και ποιοτικά βίντεο ώστε να νιώσει άνετα και να εξοικειωθεί μαζί σας πριν ακόμα σας επισκεφτεί στο ιατρείο.

Προσθέστε φωτογραφίες και βιογραφικά των υπαλλήλων σας. Παρουσιάστε μέσα από μία καλή φωτογράφιση τον χώρο σας και προβάλετε τις συνεντεύξεις σας στα media.

7 – Συνδέστε το Ιατρικό Site με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μοιραστείτε τα νέα σας και τις υπηρεσίες σας στο Facebook.  Ανεβάστε φωτογραφίες από τον χώρο σας στο Instagram. Μείνετε μόνιμα συνδεδεμένοι με τον ασθενή όπου κι αν βρίσκεται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

8 – Τοποθετείστε τα Στοιχεία Επικοινωνίας σε στρατηγικά σημεία του Site

Ο πρώτος λόγος για την Κατασκευή Ιατρικής Ιστοσελίδας είναι ο ασθενής να μας βρει εύκολα και γρήγορα. Δεν φτάνει όμως απλά να τοποθετήσουμε στο site την τοποθεσία μας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τα email μας. Πρέπει αυτά να είναι προσβάσιμα και ευδιάκριτα σε περισσότερα από ένα σημεία.

Προσθέστε δίπλα από τα κείμενα των υπηρεσιών τα τηλέφωνά και την διεύθυνση σας. O ασθενής διαβάζοντας το άρθρο  έχει πάντα διαθέσιμα τα στοιχεία επικοινωνίας. Συνδέστε την τοποθεσία του Ιατρείου σας με το Google Maps. Bοηθήστε τον να φτάσει σε εσάς πιο εύκολα χωρίς να ταλαιπωρηθεί.

Tip

Στην Doctor Marketing δημιουργούμε μαζί την ψηφιακή παρουσία που σας αξίζει. Μήπως να σας δούμε από κοντά; – Φόρμα Επικοινωνίας