Ιατρικό Blog: 5 λόγοι να ξεκινήσετε σήμερα.

Το Ιατρικό Blog και η αρθρογραφία του γιατρού σε αυτό αποτελεί σημαντική κίνηση στην διαμόρφωση σωστής στρατηγικής στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

1 – Συνδεθείτε με τους ασθενείς μέσα από το Ιατρικό Blog και οικοδομήστε σχέσεις.

Μεγάλο μέρος των προσπαθειών του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι η οικοδόμηση σχέσεων. Πέρα από την χρήση των παραδοσιακών media όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ο τύπος, η ενεργοποίηση ενός προσωπικού Ιατρικού Blog μπορεί να προσφέρει στον γιατρό σημαντικά οφέλη.

Οι ασθενείς έχουν πλέον την δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα σε διαφήμιση. Σας διαβάζουν τακτικά αντλώντας πληροφορίες και νέα σχετικά με την ειδικότητα σας και τις θεραπείες που προσφέρετε.

2 – Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη αποτελεί το θεμέλιο κάθε καλής διαπροσωπικής σχέσης. Ως γιατρός οι σχέσεις που χτίζετε με τους ασθενείς είναι σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του ιατρείου σας.

Η δημιουργία προσωπικού Blog σας δίνει την δυνατότητα να τους παρέχετε ιατρικές συμβουλές. Παράλληλα παραμένουν σε διαρκή επαφή μαζί σας όπου κι αν βρίσκονται. 

Ενημερώνονται σχετικά με θέματα υγείας που τους απασχολούν, διαμορφώνουν μαζί σας σχέση εμπιστοσύνης, η οποία -εφόσον χρειαστεί- θα τους οδηγήσει σε μία νέα επίσκεψη στο ιατρείο σας.

3 – Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία αποτελεί προτεραιότητα για τον κλάδο της ιατρικής και κάθε γιατρός πρέπει να την διαμορφώνει μέσα από την πρακτική του. Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο η αρθρογραφία μέσα από ένα Ιατρικό Blog είναι μία επιπλέον κίνηση για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Σκεφτείτε το Blog σαν το δικό σας ιατρικό περιοδικό. Μέσα από το οποίο αναδεικνύετε τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος για την ιατρική.

4 – Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης | SEO | Ιατρική Ιστοσελίδα

Η στρατηγική του SEO έχει σκοπό την κατάληψη υψηλής θέσης του site στις μηχανές αναζήτησης.

Στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα. Των μη πληρωμένων-διαφημιζόμενων αποτελεσμάτων δηλαδή στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό δεν είναι μια εύκολη πρακτική για τον ιατρικό κλάδο, λόγω του έντονου ανταγωνισμού ο οποίος την καθιστά μια περίπλοκη και μακροχρόνια διαδικασία.

Ένα Ιατρικό Βlog ενισχύει το SEO του site σας. Σας παρέχει έναν εύκολο τρόπο  τακτικής ενημέρωσης της ιατρικής ιστοσελίδας, ανανεώνοντας το περιεχόμενο της, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας λέξεις-κλειδιά χρήσιμες για τις μηχανές αναζήτησης.

5 – Marketing | Social Media | Ιατρικό Μάρκετινγκ

Τέλος η αρθρογραφία στο Blog δίνει την δυνατότητα στον γιατρό να κοινοποιήσει το περιεχόμενο του στις προσωπικές σελίδες που κατέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τον τρόπο αυτό ενημερώνετε τακτικά τους ασθενείς που σας ακολουθούν. Προσφέρετε συμβουλές και νέα σχετικά με την ιατρική σας ειδικότητα και τις θεραπείες που παρέχετε. Ενισχύοντας την φήμη σας αλλά και την σχέση με τους ασθενείς σας.