Το Ιατρικό Μάρκετινγκ κερδίζει τους γιατρούς.

Ιατρικό Μάρκετινγκ, το παιδί της εξέλιξης της τεχνολογίας. Η πρόσβαση ολοένα και περισσότερων ασθενών σήμερα στο διαδίκτυο δημιουργούν για τον γιατρό νέες προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες.

Περισσότεροι από 8/10 Έλληνες χρησιμοποιούν πλέον το διαδίκτυο καθημερινά. Οι ενεργοί χρήστες του Facebook στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας.

Στο νέο αυτό ψηφιακό περιβάλλον η επιλογή του γιατρού δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Ακόμα και μετά από μία προσωπική σύσταση γιατρού από συγγενείς ή φίλους, ο ασθενής έχει την πολυτέλεια να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει προσωπική άποψη πριν ακόμα τον συναντήσει από κοντά.

Ιατρικά Sites και Blogs τα οποία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με ιατρικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικές πλατφόρμες εύρεσης γιατρών σε κοντινή απόσταση από τον ασθενή, επαγγελματικές σελίδες γιατρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβολή ιατρείων στις μηχανές αναζήτησης και βίντεο παρουσίασης ιατρικών θεραπειών κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Μια νέα πραγματικότητα γεννάται και ο γιατρός αναγνωρίζει πως η καθημερινή διαχείριση του ιατρείου του δεν είναι πλέον αρκετή. Ενημερώνεται, παρακολουθεί και αφουγκράζεται  τις τάσεις της εποχής.

Χρησιμοποιεί τα εργαλεία του ιατρικού μάρκετινγκ και τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας, ενισχύοντας την προσωπική του φήμη και διαμορφώνοντας συνθήκες ανάπτυξης για το ιατρείο του.

Κατασκευή Ιατρικής Ιστοσελίδας & Ιατρικό Μάρκετινγκ

Το πρώτο βήμα στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η κατασκευή ιατρικής ιστοσελίδας. Ενός ιατρικού διαδικτυακού τόπου ο οποίος θα φέρει τον γιατρό πιο κοντά στους ασθενείς.

Σημαντικά χαρακτηριστικά, απαραίτητα σήμερα για μία σύγχρονη ιατρική ιστοσελίδα είναι  η λειτουργικότητα της. Η εύκολη πλοήγηση για τον χρήστη και η φιλικότητά της στις διαφορετικές οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών και τις μηχανές αναζήτησης (Google).

Πλέον οι χρήστες του διαδικτύου έρχονται καθημερινά σε επαφή με περισσότερες από 2 ή και 3 ηλεκτρονικές συσκευές. Η ιστοσελίδα του γιατρού επιβάλλεται να είναι φιλική, να ανταποκρίνεται και να εμφανίζεται σωστά σε οποιαδήποτε οθόνη σταθερής ή κινητής συσκευής.

Μελέτες δείχνουν πως ο χρήστης κινητού τηλεφώνου ή tablet δεν αφιερώνει πάνω από 4 -5 δευτερόλεπτα χρόνο σε ένα site το οποίο δεν ανταποκρίνεται σωστά στην οθόνη της συσκευής του και φεύγει.

Επιπλέον κριτήριο μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι η σωστή γραφή του περιεχομένου της. Τα κείμενα πρέπει να είναι επιστημονικά άρτια, φιλικά και ευανάγνωστα, με μεγάλες γραμματοσειρές και σωστούς τίτλους. 

Η χρήση του Blog στο site, στο οποίο κοινοποιούνται άρθρα που αφορούν το πεδίο των θεραπειών που παρέχονται, προσφέρει έναν επιπλέον λόγο ενίσχυσης της επισκεψιμότητας, ενδυναμώνοντας τον γιατρό στην αντίληψη των ασθενών, την φήμη και την επιστημονική του επάρκεια.

Ιατρικό Μάρκετινγκ & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε η παρουσία του γιατρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρίνεται απαραίτητη.

Πλατφόρμες όπως το Facebook, τo Instagram ή το Linkedin αποτελούν σημαντικά εργαλεία στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οδηγούν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της ιατρικής ιστοσελίδας και ενδυναμώνουν την φήμη της εταιρικής ταυτότητας του ιατρείου.

Παράλληλα διαμορφώνουν συνθήκες προσέλκυσης ασθενών οι οποίοι με τον χρόνο χτίζουν προσωπική “ψηφιακή” σχέση με τον γιατρό, τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται.

Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης (SEO) & Γιατρός | Ιατρικό Μάρκετινγκ

Ο καλύτερος και μακροπρόθεσμα πιο οικονομικός τρόπος ενίσχυσης για την ιατρικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, είναι η βελτιστοποίηση την παρουσίας της στις μηχανές αναζήτησης (Google). Γνωστό και ως  SEO (Search Engine Optimization).

Το SEO αποτελεί για το ιατρικό μάρκετινγκ μία σειρά στρατηγικών κινήσεων. Βοηθήσουν την ιστοσελίδα του γιατρού να εμφανίζεται ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Πρώτο στοιχείο ανάλυσης για την SEO βελτιστοποίηση είναι η σωστή χρήση λέξεων-κλειδιών. Λέξεων που ταιριάζουν στο αντικείμενο της ιατρικής ειδικότητας και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα κείμενα του site.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται πως κινείται ο ανταγωνισμός.  Διαμορφώνεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική κινήσεων με απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα τα οποία εξετάζονται τακτικά  και αναθεωρούνται.

Η σωστή χρήση τίτλων στα άρθρα και τα κείμενα των θεραπειών που παρουσιάζονται στην ιατρική ιστοσελίδα είναι μονόδρομος.  Η δημιουργία εσωτερικών link (Link Building) στην με σκοπό την αύξηση του χρόνου παραμονής του επισκέπτη σε αυτήν, αλλά και η χρήση εξωτερικών link (Link Popularity) που συνδέουν το site μας με άλλα δημοφιλή sites, είναι σημαντικές κινήσεις οι οποίες ενδυναμώνουν την παρουσία του γιατρού στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Video Marketing – Επαγγελματική Βιντεοσκόπηση Γιατρών

Το video αποτελεί πλέον τον πρωταγωνιστή του ψηφιακού marketing. Η τεράστια άνοδο των social media αλλά και διαδικτυακών καναλιών όπως το Youtube και το Vimeo ενισχύουν την δυναμική του βίντεο καθημερινά.

Η παραγωγή επαγγελματικής βιντεοσκόπησης του γιατρού και του ιατρείου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής στρατηγικής στην προσέλκηση νέων ασθενών και την γνωστοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει στον χώρο του.

Το βίντεο δεν μεταφέρει απλά πληροφορίες, δημιουργεί συναισθήματα τα οποία συνδέουν τον γιατρό με τους ασθενείς του.

Συνδυάζει την εικόνα με τον ήχο και βοηθά τον γιατρό να μεταλαμπαδεύσει με έναν ζωντανό τρόπο τις επιστημονικές του γνώσεις.

Ο ασθενής εξοικοιώνεται με την παρουσία του γιατρού, τον τόνο της φωνής του και τη γλώσσα του σώματος του. Δημιουργούνται έτσι  οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και οικειότητας μεταξύ τους.

Παραδοσιακό  VS Ψηφιακό – Ιατρικό Μάρκετινγκ

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ το ψηφιακό είναι πιο στοχευμένο και ακριβές. Είναι πιο οικονομικό γιατί λαμβάνει στοιχεία από την συμπεριφορά και τα ενδιαφέροντα των χρηστών στοχεύοντας τους με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μέσω του ψηφιακού – ιατρικού μάρκετινγκ όλο και περισσότεροι ασθενείς αλληλεπιδρούν με τον γιατρό. Χτίζουν προσωπική σχέση μαζί του, εξασφαλίζοντας σημαντικές προοπτικές για το ιατρείο του.

Ένα μεγαλύτερο δίκτυο ασθενών, πέρα από τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να επιφέρει στον γιατρό, μπορεί να έχει και θετικό αντίκτυπο στις ζωές  πολλών ανθρώπων καθημερινά.

Αφήνοντας το ψηφιακό του αποτύπωμα, ο γιατρός  δημιουργεί συνθήκες  προσέλκυσης περισσότερων ασθενών στο ιατρείο. Ενισχύοντας την επιστημονική του παρουσία και την φήμη του στον ανταγωνιστικό κόσμο του διαδικτύου.

Tip:

Μήπως να σας δούμε από κοντά; – Φόρμα Επικοινωνίας